Hol a helye a TV állványnak?

2021-04-16 01:02

 A TV állvány, vagy TV komód a nappali egyik kiemelt éke, hiszen azáltal, hogy rajta, vagy sok esetben pusztán felette áll a televízió, központi szerepe jut a nappaliban, akár hosszú órákon át szegeződnek felé a tekintetek.

Tv állványt temérdek színben, formában és anyagból beszerezhetsz: népszerű a fenyő komód, a tölgy tv szekrény, de a préseltlapból készült bútorok is. De TV állványt akár még te magad is barkácsolhatsz, raklapból vagy bármely kreatívan felhasználható anyagból.

Bárhogyan is, ha már beszerezted a TV állványt, a tökéletes összhatás érdekében az sem elhanyagolható, hogy hová helyezed azt.

Az alábbiakban ezzel kapcsolatban adunk néhány remek tippet!

Hová helyezzük a TV állványt?  • Ahhoz, hogy mindenhonnan jól látható legyen, a TV-t és így a TV állványt se helyezzük ablak elé. A hátfény miatt ugyanis a nap jelentős részében nem fogjuk látni a televíziót.
    Még egy további ok, amiért kerüljük az ablak és a TV állvány túlzott közelségét, hogy az ablakból esetleg behúzódó szél, vagy nyitva felejtett ablak esetén betévedő csapadék könnyen kárt tehet a bútorban és a televízióban is. (Nem beszélve arról, hogy szélsőséges esetben még könnyen balesetveszélyes is lehet.)  • Ugyanezen okból kifolyólag a TV szekrényt az ablakkal szemben sem célszerű elhelyezni, ugyanis az ablakból szemből beszűrődő fény erősen visszatükröződik majd a képernyőről, ami szintén nehezíti a televíziózást.


  • A TV állványt helyezzük mindig konnektor közelébe. Kár lenne a szép nappalit hosszabbító kábelekkel elcsúfítani. Nem beszélve arról, hogy a kábelek sokszor útban lehetnek.  • Ha az állványra nagyobb méretű televízió kerül, kerüljön a bútor távolabb a kanapétól, mintha kisebb TV kapna rajta helyet. A túlságosan közelre, vagy távolra helyezett bútor kényelmetlenné teheti a televíziózást.  • A komódot és vele a televíziót úgy helyezzük el, hogy lehetőleg legyen felette egy tompább fényforrás. Ha ugyanis a televíziót teljes sötétségben nézzük, hamar elfárad majd a szemünk.A televíziót hasonló módon helyezd el a hálószobádban is, hogy a pihepuha ágy, vagy matrac kényelméből is élvezhesd a műsort.


A TV állvány mellé érdemes lehet még jó minőségű gyerekbútort is vennünk, amennyiben gyerekek is lennének otthon. . 

Felhívom