Szépség és harmónia

2016-04-03 08:21

A nappaliban tartózkodunk a legtöbbet, persze nem számolva a hálószobát. Utóbbiban nem élünk közösségi életet, az inkább az előbbibe tartozik. A nappalinkban tehát elengedhetetlenül fontos a szépség és harmónia. A kettő együtt jár, tehát mondhatnánk azt is, hogy szépség, és akkor a harmóniát is ott érezzük. Ha kimondjuk, hogy harmónia, akkor pedig eleve szépre is gondolunk.

Az ülőgarnitúráink közül persze mindegyik szép, de ahhoz, hogy harmóniába kerüljön a lakásban mindenképpen passzolnia kell a többi bútorzathoz.

Véleményem szerint a legkönnyebben kialakítható szín és stílusvilág azzal érhető el, hogyha a bútorok vagy sötétek és világosak, de akkor a padló legyen ennek ellentéte. Tehát vagy világos bútorok és sötét padló, vagy fordítva. Amennyiben a bútorok egyik része világos, másik sötét, és a padló pedig szintén valamilyen, akkor sajnos zavar támad és nem érezzük az egységet.

Bőr ülőgarnitúrához válasszunk komolyabb stílust. A lágyabb formájú kanapékhoz pedig valami színesebb berendezéseket, fiatalosabb bútorokat helyezzünk el. Játszhatunk még a függönyök, a szőnyegek és egyéb kiegészítők
színeivel, stílusaival is. Semmiképpen se hagyjuk annyiban, illetve ne válasszuk soha se az egyszerűbb utat, miszerint "jó lesz az oda". Mindig bántani fogja a szemünket! Ha a stílus is fontos, akkor egyedi fa bútort is vehetünk. A szépség és harmónia egyedülálló tud lenni egy mosható textilpelenkában

Felhívom