Miért a rombusz, kör és téglalap forma kell a lakberendezésben?

2021-06-30 14:15

Mikor a lakásunkat szeretnénk valahogy berendezni, akkor legelsők között merül fel az alábbi kérdés: mégis milyen formák a leginkább ideálisak erre a feladatra? Talán sokféle választ lehetne adni erre a kérdésre, azonban rengeteg ember elfeledkezik egy fontos dologról: hogy mik azok az egzakt geometriai formák, melyek az igazi harmónia megteremtői. Talán evidensnek tűnik számunkra ez a kérdés, azonban ha így vagyunk vele, alapvetően nagy hibát követhetünk el. HIszen, az igazi, egazkt formák teremtik meg a valódi értéket - és ez így volt mindig is. 

A rombusz szabályos formája igazán egzakt, és szabályos. A fali díszek és kárpitok között rengeteg olyan témát lehet találni, melyek igazi prémium minőséget képviselnek - ráadásul olyat, aminek a formája rombusz. Ennek az az oka, hogy a rombusz forma szemet gyönyörködtető. 

A téglalap geometriai szabályossága még a rombuszt is felülűlhatja - ez attól függ, hogy az adott téglalap, mely a lakberendezéskor megjelenik, milyen oldalhosszúsággal rendelkezik. Ne gondoljuk azt, hogy egy téglalap nem lehet esztétikus - ha nem túl aránytalan, akkor igazi szépség. A mai faliszőnyegek nagy része téglalap alakú.

A kör minden geometriai forma közül a legszabályosabb, ebből kifolyólag a kör forma a legpraktikusabb mindenki számára, aki a lakását prémium módon be szeretné rendezni. Ne gondoljuk azt, hogy a kör forma nem keresett a mai lakberendezésben. A tükrök mégis milyen formájúak? 

A cikket szeretnénk megköszönni a ZseniMatek szerkesztőségének. 

Felhívom